Välj mellan 100-tals fönstertyper

När det är dags att välja fönster, antingen för att du håller på att bygga nytt eller renoverar hemma, kommer du att ställas inför flera val, där du bör välja både nivån på kvaliteten på fönster och vilken funktion som du önskar på dina nya fönster. Det har hänt åtskilligt när det kommer till fönster. Överhuvudtaget måste vi konstatera att det har hänt mycket inom allt. det som vi kallar för inredning. Det har kommit helt nya funktioner som vi kan använda inom inredning i kök, i badrum och även på fönster. Här går vi igenom främst vilka slags funktioner på fönster som du har att välja på.

Fönster som du slipper underhålla

Du kan välja fönster som du inte behöver underhålla. Som exempel kan man välja fönster med aluminiumkarmar på utsidan och träkarmar på insidan. Vill du ha plastfönster, som du också slipper underhåla, kan du det. Länge ansågs plastfönster vara väldigt dåliga för miljön, men numera har man fått ner energiåtgången vid tillverkning av plastfönster, vilket har förbättrat plastfönstrens påverkan på jordens resurser.

Vridbara fönster som är lätta att tvätta

De flesta fönstertillverkare gör numera vridbara fönster. Naturligtvis kan du välja underhållsfria och vridbara fönster, det behöver inte ha någon motsats. Varför ska man välja vridbara fönster? Vridbara fönster innebär att när du tvättar, behöver du inte rensa utrymmet innanför. Med fönster som är stora och som kräver stort utrymme som man måste tömma i rummet, blir hela fönstertvätten ett helt eget projekt när man måste utrymma rummet. Det slipper du med vridbara fönster.

Fönster som sänker uppvärmningskostnaderna

Du kan skaffa särskilda Energifönster som är så pass isolerade att inomhusvärmen inte sipprar ut och kylan utifrån inte sipprar in. Ja det är inte svårt att förstå hur dessa Energifönster fungerar. Alla som vill sänka sina kostnader för sin uppvärmning bör installera dessa slags fönster i sitt hus.

Fönster med särskilda funktioner

Det finns fönster som du inte behöver tvätta så ofta. Då har de en yta där smutsen inte fastnar så lätt. När det sedan regnar faller det av, om det har fastnat någon smuts. Man kan välja fönster med särskilt inbrottsskydd. Då är det fönster som inte går sönder och som omöjliggör för inbrottstjuven att ta sig in hur mycket de än slår på fönster. Det finns även fönster mer särskilt solskydd som mörknar när solen ligger på. Då kommer du hem till ett svalt hem även när det är mycket solsken ute. Läs mer om olika funktioner på fönster och olika kvalitet på fönster