Dags att slipa dina golv?

Ett trägolv har lång livslängd. Lite beroende på vilket typ av trä det handlar om så kan man säga att det håller i ungefär en mansålder innan det behöver bytas ut. Det är dock en sanning med viss modifikation; ett trägolv kan hålla betydligt kortare tid än då – allt beror då på en kombination av slitage och underhåll.

För, om ditt gamla trägolv ska hålla under den givna tiden så krävs det också att du agerar och underhåller det med jämna mellanrum. Ett trägolv behöver mer kärlek än vad ett golv av exempelvis plast gör; trä är ett levande material som blir unikt och vackrare för varje år som går.

Det kan dock även gå i motsatt riktning. Sköter man inte underhållet så blir golvet fulare, det drar åt sig mer smuts och tappar den inneboende skönheten. Underhållet i den här frågan handlar till stor del om att slipa golvet med jämna mellanrum och applicera en ny ytbehandling efter det att golvslipningen är utförd. Det går att slipa ett golv på egen hand, men det är ingenting vi rekommenderar.

Att slipa golv är krävande, svårt och tungt – en slipmaskin väger ungefär 80 kilo. Risken för ett misslyckande är överhängande och därför så rekommenderar vi att man tar professionell hjälp och anlitar ett företag inom golvslipning. Det är inte så dyrt – i synnerhet inte om man inkluderar rot-avdraget och genom det drar av 30%v av den totala arbetskostnaden.

Hitta rätt företag för din golvslipning i Stockholm

Priset för att slipa sina golv är alltså en positiv parameter att ha i beaktning; men man måste också se till vad man får för sina pengar. Det skiljer ganska mycket i kvalitet mellan olika företag. Extra tydligt blir detta i större städer där det, helt enkelt, finns fler aktörer på marknaden. Att slipa golv i Stockholm kan således innebära en högre risk än att slipa sina golv i Alingsås. Ett råd då du ska välja företag är att inte stirra dig blind på priset. Ta in flera offerter, men välj bort den billigaste – och även den dyraste – firman. Det ger dig ett bättre urval.

En annan sak att hålla ögonen på gäller dammfri slipning. Att slipa golv har varit en garanti för att hitta slipdamm på de mest udda ställen man kan tänka sig – i byrålådor, under badkaret, i garderober, i kökslådor och så vidare. Det har krävt mycket städning, men numera så kan många företag – tack vare mer utvecklade maskiner – utföra slipningar som är i stort sett dammfria. Det är värt att betala lite extra för.

Och: glöm inte att ringa tidigare kunder. Orden från nöjda kunder väger alltid mer än fina ord från företaget om den egna kompetensen. En nöjd kund rekommenderar företaget i fråga vidare. Hur många referenser kan man visa upp? Det ger ofta svaret på hur pass skickliga man är. Läs mer här om hud du kan få ett slipat golv i Stockholm på: http://www.slipagolvstockholm.se.