Årets design för badrum

Vi ser några riktigt trevliga trender inom badrum i år. Den nya trenden är att göra badrummen med personliga. De ska uttrycka vilka vi är eller vilka vi vill vara. Här ser vi alltmer personliga färger och former i kaklens former (8-kantiga) och klinker som vi lägger på golvet, liksom att ta in växter i badrummen.

Spa-trend

Det är alltmer populärt  med att ordna sitt eget Spa i badrummet hemma. Varför åka iväg till badhuset för att få sitt Spa-behov mött? Det kan man lika bra göra hemma. Då behöver du en schäslong som du kan halvligga i. Sedan är det bara att skaffa hem ansiktsmask, kroppsmask eller någon annan inpackning och göra både ansikte och kroppen mjuk och len. Man kan göra ett fot-Spa om man inte har utrymme för en schäslong i badrummet. Då gör man ett fotbad och häller i badsalt som fötterna får värmas och mjukas upp i. Sedan är det bara att massera fötterna och smörja in dem i någon lyxig lotion.

Färggrannt

Det är inne med färggrann inredning i badrum. Väljer man att kombinera många olika färger med varandra är ett gott råd att välja färger som har samma ljusa nyans, eller samma mörka nyans – om man hellre vill det. Har de samma nyans när det kommer till ljushet eller mörker, passar de bättre tillsammans. Det blir väldigt haltande med många färger om den ena är mycket ljus och den andra är mycket mörk.

Lyx

Vi vill tydligen ha alltmer lyx i våra badrum. Det är inte helt ovanligt att vi se speglar med guldramar, eller varför inte en kristallkrona i badrummet tak? Vi satsar ju så stora resurser på badrumsinredningarna numera, att det gott och väl kan passa med en riktigt lyxig inredning som guldspeglar och kristallkronor i taket.

Några enkla knep som gör badrummet ombonat

Den ombonade stilen är väldigt populär just nu. Det gäller även i badrum. Borta är den avskalade stilen som mest gick i vitt. Numer ser vi färger och mattor, där mattorna förut sågs som onödigheter. Vill man göra det ombonat även i badrum föreslår vi att du tar in mattorna i badrummet. Varför inte möblera med en bekväm rottingfåtölj och levande ljus? Det blir garanterat ombonat på det sättet. Man kan även ta in stora växter som antingen får stå på golvet, eller som hänger i taket.

För den som är intresserad av badrumsrenovering och få tag i en hantverksfirma som finns i Stockholm kan läsa här: http://www.lisana.se.