Snyggaste markiserna för dina fönster

Under heta sommardagar och man vill kunna skydda inomhusmiljön mot alltför heta nätter, så är markiser för fönster de mest effektiva solskydden. Markiserna skyddar nämligen hela fönstret. Persienner i all ära, de skyddar effektivt själva glasrutan och det som står i omedelbart skydd av persiennerna. Men själva fönstret blir ändå ganska varmt.

När man ska välja persienner bör man välja sådana som harmonierar med husets fasad och som gör sig fin mot den stil som huset har och de färger som huset har. Har man då ett rött hus, kan stålgrå markiser vara snyggt, eller om man har ett vitt hus, kan blå-vita markiser vara riktigt snyggt.

Man vill ju ha markiser som lyser upp och förfinar hela fasaden, eller hur? Och så är det med markiser; de förfinar varje koja och gör det till ett slott. Med rätt slags markiser så lyfter de hela huset, och ger alltid en känsla av lyx. Det är väl därför som man alltid ser hotell och restauranger med markiser. Oftast har hotell- eller restaurangfönster då korgmarkiser som ramar in fönster på dessa byggnader.

Välj markiser ton i ton med fasaden

Det snyggaste är att välja markiser som färgmässigt ligger ton i ton med fasaden. Har man en vit målad fasad är det snyggt att välja markiser med vit-gula ränder. På så sätt passar markiserna in med fasaden och sticker inte ut, utan harmonierar med husets utseende. När du ska välja markiser, hur vill du göra då? Välja på plats i en affär som säljer solskydd? Eller vill du enbart välja dem på nätet? Allt är ju möjligt och variationerna är stora. Läs mer om markiser som du kan få tag på i Tyresö på: https://www.markisertyresö.se.