Ta hjälp av en inredare vid din badrumsrenovering

Det finns ett område som är speciellt tilltalande att renovera. Detta i form av badrummet. Tyvärr så är det också ett område som är väldigt känsligt och där man riskerar väldigt mycket vid misstag; något som gör att vi direkt vill säga följande: ska du genomföra en badrumsrenovering så ska du också se till att ta hjälp av yrkesmän. Du vill inte bli en av alla privatpersoner som upptäcker en vattenskada eller som hittar mögel i badrummet och försöker få ersättning av ditt försäkringsbolag.

Det kan vi direkt säga att den ansträngningen är förgäves; ett Försäkringsbolag kommer inte att kompensera dig om det visar sig att du själv genomfört din badrumsrenovering och valt bort den professionella hjälpen som, trots allt, finns till hands.

Och: varför skulle de göra det? Du gör ett aktivt val som ligger i att tjäna pengar och du utför ett arbete som du egentligen (uppenbarligen!) inte klarar av. Varför ska du då få ersättning av ditt försäkringsbolag – de driver ingen social verksamhet. Det kanske lät lite hårt, men det fyller förhoppningsvis sitt syfte också. Varje person i Stockholm som avstår en badrumsrenovering på egen hand och istället anlitar proffs är en seger.

Ett annat – betydligt trevligare – problem är att hitta rätt inredning till badrummet. Det finns hur många stilar som helst och det finns precis hur många materialval och olika tillval som är möjliga att göra. Ett tips är att även här ta professionell hjälp. Det är svårt att hitta rätt och det kan vara svårt att på egen hand göra alla val. Vårt råd är att man hittar ett bollplank som man kan stöta och blöta olika idéer tillsammans med. Faktum är att det går att kombinera med allt vi gick igenom ovan också.

Totalentreprenad är en heltäckande tjänst

En badrumsrenovering i Stockholm enligt modellen totalentreprenad kan nämligen innebära att företaget du anlitar tar dig säkert fram från start till mål. Det fina med totalentreprenad är att man anlitar en och samma firma snarare än flera stycken och att man har allt från rörmokare, elektriker, plattsättare och snickare anställda. Och; man har även designers och inredare som står redo att hjälpa till vid behov. Det är en heltäckande tjänst som innebär att man kan slappna av på ett helt annat sätt.

I och med att det är samma företag så blir också kommunikationen enklare. Vill du ändra något i sista stund – du och inredaren kanske får en gemensamt vision? – så är det ofta möjligt. Vi skulle definitivt säga att den här lösningen är den bästa vid en badrumsrenovering och där man får ett säkert, stilrent och hållbart resultat inkluderat i det pris man betalar. Ett pris som dessutom går att påverka med rot-avdraget.