Vilken inredning vill du ha i badrum?

Om det är så att du ska renovera badrum har du en något jobbig period framför dig. Det bästa är ju om du har en annan toalett och en annan dusch som du kan använda under tiden som du ska renovera badrummet. Annars blir det jobbigt. Annars är sommaren den tid som det är perfekt att renovera badrum. Allt är lättare på somrarna. Behöver man duscha, kan man hoppa i sjön och hålla sig ren och fräsch på så sätt. Eller så besöker man ett badhus. Behöver man gå på toaletten är det lite lättare att göra sina behov utomhus, än under sommaren. Bor man i stan och grannen är några meter från tomtgränsen kan det vara lite svårt att göra sina behov utomhus.

Kära besvär vid badrumsrenovering

Om man tycker det är jobbigt att vara utan badrum under tiden som badrummet renoveras kan det vara viktigt att välja en firma som gör arbetet snabbt, men ordentligt och noggrant. Här kan du läsa om en sådan rörmokare som kan ta på sig att renovera badrum i Uppsala: https://www.rörmokareuppsala.com. I övrigt är det bara kära besvär med badrumsrenoveringar; såsom vilket slags material vill du ha i badrum? Vilka färger och vill du ha mönster på till exempel kaklet? Vill du har badkar eller en stående dusch i badrummet?

Trender i år i badrum

Årets badrumstrender liknar de trender vi har sett för övrigt när det kommer till inredning. Det svart/vita har gått ur tiden och färgerna har flyttat in. Vi ser naturmaterial såsom bambu, sten, sand och kalksten. Här är fler trender i badrumsinredningar:

  • Fler förvaringar i badrum – vi spenderar mer tid i badrummet och behöver förvara fler saker där. Därför behöver vi förvaringar för linneskåp, smink och groominggrejer.
  • Stenmaterial i vägg och golv – vi ser fler av stenskivor och plattor i badrummet. Alla stensorter är populära.
  • Puderrosa, grönt-grått, blå-grått – färgerna i badrummet går i samma toner som i övrig inredning.
  • Runda former på handfat och badkar – vi ser populära former som runda handfat och badkar som ser ut som äggskal. Mycket snyggt!
  • Struktur på kaklet – vi ser mer struktur och mönster på kakel på väggarna. Det är mer vågat och mer personlig stil i år.
  • Minimalism i design – många bostäder i storstäderna är mindre, då blir även badrummen mindre, men vi vill inte göra avkall på lyxen ändå. Då skaffar vi oss mini-bastu och mini-jacuzzi.