Viktigt att din badrumsrenovering utförs fackmässigt

Är du händig och gillar att fixa saker själv hemma? Du är inte ensam, många villaägare i Nacka sätter en stolthet i att reparerar och fixa själv på huset. Det passar den egna självbilden av en handlingskraftig man eller kvinna som inte behöver ta hjälp för att se om sitt hus.

Hemmpulande kan sluta väldigt illa

Tyvärr leder denna inställning ibland till skador på hus, olyckor i förekommande fall även dödsolyckor. Visst, att fixa en läckande kran eller att byta ett strömuttag går oftast smärtfritt, men så fort mer avancerade vatten- eller elarbeten blir det mer allvarligt. Den vanligaste orsaken till dödsfall i hemmet är skador orsakade av hemmadragen el, så kallad ful-el. Många tror sig ha tillräckliga kunskaper men saknar djupgående förståelse för vad det innebär att arbeta med elektricitet. Konsekvenserna kan bli katastrofala.

Likadant med undermålig VVS-dragning, som dock lyckligtvis mer tenderar att orsaka skador på huset än på människor. Att dra om rör själv kan tyckas enkelt, men ett enda misstag på en dold rördragning så kan ett läckande rör orsaka stor skada under en lång tid innan det upptäcks.

Renovera aldrig badrummet själv

Av ovan nämnda anledningar ska du aldrig ge dig på att renovera ett badrum själv. En badrumsrenovering innebär avancerat VVS- och elarbete som helt och hållet ska överlåtas till professionella yrkesmän, oavsett vad det gör med den egna självbilden. Du får vända på steken och försöka tänka på hur det skulle bli om elektrikern skulle utföra ditt jobb på banken under en dag. Skulle du känna dig trygg med att överlåta den viktigaste kundens fonder till honom?

Du kan bli utan ersättning vid skada

I en bostadsrättsförening är det nästan alltid krav på att VVS-arbeten ska utföras av fackmän, just eftersom det så ofta blir tokigt när amatörer ska göra jobbet själva. I en villa är det däremot du själv som bestämmer Men du bör tänka på att om det uppstår en skada till följd av att du dragit rör och upprättat ytskikt själv, så kommer du inte att få någon ersättning från ditt försäkringsbolag, hur förmånlig hem- och olycksfallsförsäkring du än har. Det är nämligen ett standardkrav från försäkringsbolagens sida att badrumsrenoveringar ska utföras av yrkesmän.

Professionell renovering höjer värdet på bostaden

Dessutom höjer du värdet på din bostad om du låter  en professionell firma renovera ditt badrum. Gör du jobbet själv blir det snarare tvärtom. När en behörig firma renoverar badrummet får du efteråt ett kvalitetsdokument med dokumentation som visar att allt skett enligt regelverket. Dessutom får du en femårig garanti på arbetet.

Dessa två dokument är guld värda vid en försäljning, för de visar att badrummet håller måttet kvalitetsmässigt, vilket är avgörande för många som letar ny bostad. Gör du jobbet själv har du inga sådana intyg att visa upp och spekulanterna blir tvungna att lita på ditt ord att allt står rätt till innanför kaklet. Inte ett bra utgångsläge inför en budgivning.

Hitta en bra renoveringsfirma i Nacka

Du vinner alltid på att anlita proffs. Det finns många företag som kan erbjuda totalentreprenad på badrumsrenovering i Nacka och då ligger ansvaret helt i deras händer. Naturligtvis tar ni tillsammans fram en plan för renoveringen, och du och din familj har alltid sista ordet vad gäller material och så vidare. Men själva arbetet utförs av proffs och blir därmed kvalitetssäkrat, och det är viktigt inför framtiden.