Vilket kakel önskas till badrumsrenoveringen?

Ska du renovera ditt badrum? Det är många faktorer som man behöver ta hänsyn till när man ska renovera sitt badrum. Vilken budget har du? Vilka material vill du renovera med? Vilken inredning ska du använda? Och framför allt; vilka hantverkare ska göra jobbet?

Det finns så många alternativ att välja mellan när det kommer till att göra om badrummet så det nästan ser nytt ut. Vill man ha ett ljust och fräscht badrum eller ett med mörkare kakel? Man bör tänka på vad man vill möta när man kommer in i badrummet på morgnarna och kvällarna innan man ska gå och lägga sig.

Renovera badrum förnyar det

Att renovera sitt badrum innebär att man förnyar det med nya material som håller bättre mot fukten, mot slitaget och smutsen. Ytorna i ett badrum slits ner, oavsett hur man gör. Det enda som kan hålla emot ett slitage är helt enkelt att inte använda badrummet, men varför ska man ha ett badrum som man inte använder? När det väl är dags för en badrumsrenovering finns det fina material att välja för ändamålet.

Dessa material är inne just nu

  • Träfärg och trämönster. Vi ser en hel del trädetaljer i inredningen i årets badrumsrenoveringar. Det är trämönster på kakel, det är parkett på golvet och trä på väggpanelerna. Och är det inte trämaterial, så ser det ut att vara trä. Många trendspanare menar att 70-talet är på väg tillbaka, både när det kommer till klädmodet och i inredningarna.
  • Stenmaterial i inredning. Det är mycket populärt med stenmaterial, på golvet, på väggarna och i inredningen när det kommer till handfat och badkar bland annat.

Vilka hantverkare anlitar du?

När man sedan har bestämt sig för ett visst material är det sedan viktigt att välja vilka hantverkare som ska få uppdraget att renovera det. Välj gärna ett som till exempel har kollektivavtal med sin personal och som ser till att hantverkarna får sjuklön när de är sjuka och ordentlig pension när de är gamla och inte orkar jobba längre. Välj hantverkare som är duktiga, har goda referenser och som kan ge garanti på sitt arbete. Läs mer om badrumsrenovering som du kan få tag i, i Bromma på: https://www.badrumsrenoveringbromma.nu