Hemmets lägereld

Att sitta runt en sprakande lägereld i goda vänners lag, det är en idyllisk bild som många vill vara med om. Med en braskamin kan man få just precis denna idyll, fast i hemmets lugna vrå.

Tänk dig att du arbetat en lång dag och är riktigt trött. Du är på väg hem. Det regnar och du känner dig riktigt frusen. Vad vill man göra då när man väl kliver in genom ytterdörren? Jo, tända en brasa. Att få sjunka ner i en mysig, mjuk fåtölj framför en sprakande eld är guld värt. Man känner då hur kroppen tinar upp. Man känner hur stressen snabbt rinner av en där framför eldens värmande och välgörande lågor. För värme är bevisat välgörande vid till exempel smärta, såsom smärtan efter spända och stressade axlar.

Värmande, men också snyggt

Har du ingen egen braskamin där hemma? Varför inte skaffa en då? Om man bestämmer sig för att göra just det, så är det nog ett beslut man aldrig kommer att ångra. En braskamin är inte bara härlig för elden och värmens skull. Den kan även vara en riktigt snygg inredningsdetalj. Och det finns många olika braskaminer att välja på, så det går att hitta en som passar ens egna smak. En braskamin blir ofta som kronjuvelen i ett rum. Det blir också en social plats. En plats där man vill samlas för att värma sig, mysa och socialisera tillsammans. Precis som lägereldens uråldriga funktion – fast här inomhus, mitt i ditt eget hem. Läs mer om braskaminer: braskaminergöteborg.se