I Stockholm finns möbler för alla smaker

Bor du på en ort där det bara finns en enda möbelaffär, vilket inte är ovanligt på mindre orter, känns det så klart lite torftigt, speciellt om du har ett intresse för möbler och design. Även om Ikea är fantastiskt så blir det faktiskt lite tjatigt i ett hem där hela interiören hämtats från vår stora möbeljätte.

Ett hem behöver variation och kontraster för att komma till liv. Kontraster mellan stilar och uttryck, kontraster mellan gammalt och nytt, nordiskt och kontinentalt, modernt och klassiskt. När allt går i samma praktiska, svala, luftiga, nordiska design är det lätt att man känner sig kvävd om man är lagd åt det estetiska hållet.

Kom till Stockholm

Det du behöver är en resa till Stockholm, och en rundtur bland stans alla möbelaffärer. En möbelaffär i Stockholm är inte bara en försäljningsplats där man köper inredning per kilo, det är lika mycket ett galleri och ett designmuseum. I Stockholms möbelaffärer finns hela världens inredningskonst representerad, naturligtvis med fokus på nordisk möbeldesign. Men här finns också butiker för afrikanska, sydamerikanska och asiatiska möbler, liksom antikaffärer som säljer möbler från världens alla hörn som kan vara flera sekel gamla.

Inredning för alla

Tycker du om dansk minimalism, eller är du mer av en etnofantast som inspireras av afrikansk eller asiatisk möbel- och inredningsdesign? Kanske vet du inte riktigt vad som är din smak, för att du helt enkelt aldrig har funderat speciellt mycket på det? Oavsett vilket kommer du i Stockholm att hitta minst en möbelaffär som ger dig en upplevelse för livet. Att upptäcka vad man gillar och dessutom upptäcka att det finns affärer som tillhandahåller det, är en härlig upplevelse och något som bara är möjligt i en storstad som Stockholm.

Var hittar man de bästa möbelaffärerna i Stockholm?

I Stockholm finns det möbelaffärer över hela stan. Möbeljättarna har sina varuhus i ytterområdena, längs med motorvägarna, men innanför tullarna och till viss del även i närförorterna finns de riktiga guldkornen vad gäller möbelaffärer. Ska du välja ut en stadsdel måste det nog bli Vasastan om du är lagd åt det klassiska hållet, och Södermalm för det mer moderna och vågade utbudet. Men du hittar bra möbelaffärer överallt och vi rekommenderar åtminstone ett par dagars utforskande för att du ska få en tydlig bild av utbudet. Att köpa möbler är ju inget man gör lättvindigt, det är saker man ska leva med en lång tid framöver och det oftast inte särskilt billigt med en soffa eller ett köksbord, om man ställer krav på design och kvalitet.

Frakten behöver du inte bekymra dig om

Du kanske undrar hur du ska kunna släpa med ett matsalsbord eller sex stolar tillbaka till hembyn? Det behöver du inte oroa dig för, de flesta möbelaffärer erbjuder gratis frakt hem till ytterdörren, oavsett var i landet du bor. Det är en av fördelarna med att handla i en specialiserad butik. Det enda du behöver göra är att peka på vad du vill ha, betala och sedan gå ut och äta gott på någon restaurang för att fira ditt köp. När du kommit hem dröjer det inte länge förrän det plingar på dörren och dina nya möbler bärs in i din bostad av erfarna budkillar. Ett smidigt sätt att handla!

Våga variera dig

Nöj dig inte med byns enda möbelaffär, kom till Stockholm och upptäck vad du verkligen gillar och få inspiration till att göra ditt hem mer spännande, dynamiskt och levande. Du kommer inte att ångra dig. Här kan du läsa om en flera möbelaffärer i Stockholm.