Anlita VVS-montörer och hantverkare till badrumsinredningen

Bor man i Göteborg och har eget hus, eller lägenhet som man bor och ansvarar själv för renoveringar av alla de slag som man kanske behöver, gäller det att man känner till någon bra hantverksfirma som kan komma och renovera det som man behöver i sitt hus. Har man då behov av olika slags renoveringar, kan man behöva få tag i en hantverksfirma som har olika kunskaper och kompetenser. Anlita då en hantverksfirma som har både snickare. murare, VVS-montör och elektriker, alltså en som kan erbjuda en totalentreprenad.

Googla badrumsrenovering Göteborg

Hur hittar man en sådan? Man kan googla ”badrumsrenovering Göteborg”. Därefter kan du ta kontakt med några av dem som du ser dyker upp i Googles lista. Fråga om offert och referenser, eller läs om företaget på någon omdömessajt på nätet. Man kan säga att det brukar kosta något mellan 2.000-8.000 kronor för arbetskostnaden plus byggmaterialet för en ordinär hantverksfirma att renovera hela badrummet. Och det efter Rot-avdraget. Så räkna med att det blir ganska höga kostnader. En del ökar bolånet och satsar pengarna på en snygg badrumsrenovering. De tänker, helt riktigt, att det är pengar som de antagligen får tillbaka när det är dags att sälja bostaden.

Anlita total- eller delentreprenad

Ska man renovera badrum är det ju lite olika sysslor som man kan kräva av en hantverksfirma; någon som kan VVS- arbete, någon annan som är duktig på att kakla och minst en elektriker. Antingen väljer man att själv anlita alla dessa olika hantverkare själv, och kan räkna ut ungefär hur lång tid det tar för var och en av dessa, och håller kontakten med de olika hantverkarna, eller så anlitar man en hantverksfirma som kan bidra med alla dessa olika arbetsuppgifter.

En enda kontaktperson från hantverksfirman

Då överlåter man till firman att själv räkna ut ungefärlig arbetstid och när de olika hantverkarna bör dyka upp. Det är praktiskt för dig då du endast behöver hålla kontakten med en enda person. Den personen ansvarar för att arbetet fortgår och att rätt hantverkare dyker upp när hon, eller han ska. Du slipper tänka mer på renoveringen. De ser till att allt blir som du önskar. Då har de egna VVS-montörer som monterar både rör, avlopp och ventiler så att du slipper fuktproblem. De har egna elektriker som installerar belysning och sådant som du behöver för det. De kaklar och lägger badrumsgolvet såsom du önskar och så vidare. Det kan kännas väldigt praktiskt och bekvämt att överlåta till någon annan hela ansvaret.