Få mer plats med inredarens knep

De allra flesta vill ha mer plats hemma. Få klagar på att de tycker att de har det för stort. Vi delar några av inredarnas tips på hur man får det större hemma.

Organisera mera

Att ha det organiserat och städat hemma är ett bra sätt att få mer plats hemma. Se till att gallra ofta och skänk bort eller sälj sådant som ni inte använder eller behöver. Det som ni använder och behöver skall ha en tydlig plats i ert hem. Om det inte har det så får ni skapa det. Köp hem lådor och märk upp tydligt. Börjar en låda bli för liten för ni köpa en större låda.

Använd hela väggytan

Många har golvstående hyllor som inte går hela vägen upp till taket. Det lämnar en bit av väggen outnyttjad. Just där är det ofta inte så många som tittar så uppe vid taket kan ni faktiskt sätta hyllor hela vägen runt. Det kommer fria upp golvyta och också göra att ni får mera armbågsrum eftersom det ändå är såpass högt upp.

Möbler med förvaring

En hallbänk kommer ta upp lika mycket plats med eller utan förvaring så varför då inte se till att den har just förvaring? Tänk såhär med alla era möbler och välj alltid alternativet som erbjuder förvaring.

Platsbyggda möbler sparar plats

Det säger sig nästan själv att något som är platsbyggt sparar plats. Att lägga lite tid och kraft på att själv bygga något kan verka svårt men idag finns det många “gör-det-själv” guider på internet som hjälper dig lyckas.

Anlita en expert

Tycker du att det är svårt att få plats hemma så kan det vara värt att anlita några skickliga inredare i Uppsala som hjälper dig få mera plats hemma. Professionella inredare vet hur man skall använda ytorna och kan se lösningar som kan vara svårt för en lekman att få syn på.