Markiser – skönhet och funktion i ett

Man kan ge hur många tips som helst gällande förändringar inomhus i ett hus. Rent interiört så har man hur många val som helst att göra – både gällande material, färg, former, möbler och övrig inredning. Där behöver man aldrig stå stilla utan där kan man nästan alltid gå dit tankarna och fantasin för en; något som också skapar de personliga hemmen som vi alla älskar. Den person som vågar hitta sin egen stil har också vunnit väldigt mycket.

På tal om det så är det väl också väldigt skönt att äntligen vinka adjö till den vita väggen? Under en period så skulle allting vara vitt, vitt och åter vitt – väggar, möbler och till och golven skulle samtliga målas i en vit kulör för att skapa mer rymd och en större känsla av det ljusa och fräscha. Ljust, fräscht, enformigt, likriktat och tråkigt. Därför är det också skoj att se färger åter ta plats i våra hem. Färg skapar personlighet och kreativa lösningar.

Talar man om färg så kan ma heller inte låta bli att sucka över utsidan på ett hus. Om det inomhus finns en miljon saker att förändra så finns det bara ett fåtal som är möjliga rent exteriört: att måla om. Visst, det skapar ju en tydlig förändring – men det är ganska dyrt, det tar tid och det kräver ofta särskilda kunskaper och hjälpmedel (stegar, ställning, linor och så vidare) för att måla om fasaden.

Vi tänkte därför passa på att tipsa om ett annat sätt att nå en snabb och tydlig förändring. Nämligen att sätta upp markiser. Det är ett både snyggt och funktionellt. Markiser har en förmåga att skänka ett hus mer lyx och lite mer personlighet. Vad gäller funktionalitet så finns det heller ingenting att anmärka på; markiser är fortfarande ett perfekt solskydd.

Ta hjälp med installation och montering

Det må vara ett enkelt och snabbt sätt att förändra exteriören på ett hus. Men, det förutsätter dock viss hjälp och vi skulle definitivt råda dig att anlita professionell sådan. Dels så väger markiser ganska mycket, dels så måste de sättas raka och dels så handlar det om att beräkna både avstånd, vind och solsken för att få bästa möjliga effekt.

Du kan ofta få hjälp av återförsäljaren som – mot en relativ blygsam summa – också kan hjälpa dig att montera markiser på ditt hus i Stockholm. Det bör du definitivt överväga.

Vilka markiser ska jag välja?

Det vi kan säga gällande markiser är följande: A) du kan välja mellan hur många färger, modeller, mönster och storlekar som helst. B) skulle du inte hitta någon som passar din stil så är det ändå fullt möjligt att få sådana markiser monterade. Idag så kan man nämligen skräddarsy detta solskydd och matcha utseendet efter kundens önskemål och krav.

En annan fördel är att de tillverkas med vårt svenska klimat i åtanke. Tyget är mer tåligt och klarar av påfrestning från regn, vind och sol utan problem. Markiser är idag inte någon ren säsongsvara som måste kasseras redan efter någon sommar. Idag håller de – vid rätt underhåll – väldigt, väldigt länge.

Läs mer om markiser på http://www.markisstockholm.nu.