Hyra kontorsmöbler i Stockholm

Ibland behöver man möbler temporärt. Det kan vara för ett event, en kurs eller något annat. Hyra kontorsmöbler i Stockholm är då en praktiskt lösning.

Callcentret hade fått in mer arbete än vad som kunde hanteras. Anders funderade på om han skulle anställa fler personer för att ta hand om kunderna. Det fanns bara ett problem, ett rum skulle behöva ställas i ordning för att skapa flera arbetsplatser. Anställningar och inköp skulle bli dyrt. Särskilt personalkostnaden när arbetsmängden gick ner igen.

Det var ett vågspel och han våndades över att ta fel beslut. Riskera att den nuvarande personalen blev utbränd av den höga belastningen, kontra större kostnad när efterfrågan av tjänsterna minskade. På kvällen pratade Anders och frun Anna om situationen. Anna undrade varför han inte säsongsanställde och hyrde möbler. Då behövde han bara fixa till rummet han tänkt använda.

Den enkla lösningen att hyra kontorsmöbler

Medan han knappade in numret till företaget som hyrde ut kontorsmöbler i Stockholm, skickade han en tacksamhetens tanke till sin kloka fru. Det visade sig att man kunde välja mellan både nya och begagnade möbler som var i bra skick. De hyrde även ut allt som behövdes för att inreda ett kontor. Som ljudabsorberande skärmar, belysning och datorskärmar.

En representant för företaget kom för att hjälpa till med inredningen. Medan renovering och möbler var på gång, hade han satt ut en annons om säsongsarbete på telesalesavdelningen. Allt fungerade parallellt, och snabbare än han trott stod allt klart och de var redo för att ta hand om alla kunder. SKaffa nya kontorsmöbler via denna hemsida: www.kontorsmöblerstockholm.se