Uppgradera ditt hem med en öppen spis

Det finns få saker som är mysigare än att krypa upp i soffan framför en sprakande öppen spis med en kopp varm choklad och en bra bok. En öppen spis är något alla kan skaffa, oavsett vart man bor.

Vem vill inte kunna varva ner framför en öppen brasa efter en lång dag på jobbet? De flesta kopplar denna typ av livsstil med en timmerstuga i skogen och vet inte om att det är möjligt att åstadkomma även i storstan. Det är nämligen lätt och smidigt att skaffa sig en öppen spis i Stockholm och andra städer. Det finns även många fördelar med att ha en öppen spis i sitt hem. Det vanligaste alternativet är att man skaffar sig en braskamin. Kaminen ger både värme samt bidrar till den där mysiga, stuglika stämningen man längtar efter under det kalla vinterhalvåret.

Att tänka på vid köp av öppen spis

Det första man bör göra när man väl bestämt sig för att skaffa en braskamin är att välja vad för typ av modell man är intresserad av. Gör en lista på vad ni vill ha ut av er braskamin. Är ert fokus på värmen eller är den mest för syns skull? Vill ni placera er kamin i ett hörn eller vid en vägg? När du gjort ditt val är det dags att boka en installation hos din närmsta eldstadsspecialist. Det är bra att planera för din nya braskamin i god tid, då det kan ta några veckor innan den blir levererad och monterad.