Snyggaste golvet på västkusten – Välj rätt golv för din bostad i Stockholm

Att välja rätt golv till din bostad kan vara en utmaning, men när du väl hittar det perfekta golvet kan det verkligen höja hela intrycket av ditt hem. Att lägga golv i Stockholm har utvecklats enormt mycket under åren och idag finns det flera olika alternativ att välja mellan. I denna artikel går vi igenom några av de populäraste golvalternativen för bostäder på västkusten.

Skeppsgolv – perfekt för Smögen

Har du ett charmigt hus i hamnen i Smögen? Då passar ett skeppsgolv perfekt till din bostad. Skeppsgolv har en rustik och vacker känsla och ger en genuin maritim atmosfär. Skeppsgolv tillverkas ofta i ek eller furu och består av långa plankor med fyrkantsformade spår som klickas ihop.

Furugolv – ett band mellan ute och inne

Bor du istället i skogen utanför Borås eller längs västkusten? Då kan ett såpat furugolv skapa ett naturligt band mellan ute och inne. Furugolv ger en varm och mysig känsla och passar perfekt till en rustik och lantlig inredningsstil. Såpat furugolv är också lätt att underhålla och ger en naturlig och mjuk känsla under fötterna.

Laminatgolv och parkettgolv – stilrena och moderna alternativ

För dig som vill ha ett stilrent och modernt alternativ finns det gott om valmöjligheter. Laminatgolv och parkettgolv finns i olika färger och mönster och passar till de flesta inredningsstilar. Laminatgolv är ett prisvärt alternativ som är lättskött och tåligt mot repor och slitage. Parkettgolv är tillverkade av trä och ger en varm och elegant känsla till din bostad.

Färg och nyans

Oavsett vilket golv du väljer så kan du också välja vilken färg eller nyans som passar bäst till din inredningsstil. Det finns möjlighet att måla golvet själv eller välja ett golv med ett färdigt mönster och färg. Det är viktigt att välja en färg som passar din bostad och som du kan trivas med länge. Det är också viktigt att tänka på känslan och funktionen av golvet.