Golvslipning i Stockholm – för vård av golv

Trägolv ska vårdas med kärlek och omtanke. Golv blir dock slitna med tiden. Men tack och lov kan du anlita en firma som sysslar med golvslipning i Stockholm.

Genom att slipa om ett trägolv kommer din bostad att få ett lyft. Det gäller oavsett om du har golv med parkett eller i massivt trä. En förutsättning är naturligtvis att det finns ett tillräckligt stort skikt att slipa. Ett laminatgolv kan naturligtvis ha ett trämönster, men det går inte att slipa.

Du och familjen har bott i en villa allt sedan era barn var små. De har nu flyttat ut ur sina barnkammare, men deras märken av leksakshammare finns kvar i trägolven. Rummen ska göras om till arbetsrum och gästrum.

Renovering med golvslipning

Du och din fru kommer överens om att golven ska slipas om. ”Men tycker du inte att vi ska passa på att slipa parketten i vardagsrummet?”, säger hustrun. ”Det har du rätt i. Golven har ju delvis blivit blekta av solen, där vi inte haft våra mattor”, svarar du. ”Och där vi inte haft mattor har vi fått några fula märken av klackar och grova skosulor”, fortsätter du.

Du kontaktar en firma som utför golvslipning i Stockholm. En golvslipare kommer på besök och konstaterar att golvens ytskikt är tillräckligt tjocka för att kunna slipas. Men några stavar i parketten måste bytas ut, eftersom de är spruckna. Några trösklar måste ersättas av nya. Firman lämnar offert på arbetet och som privathushåll har ni rätt till rotavdrag.

Mer om golvslipning kan du hitta här: golvslipningsexperterna.se