Höstens mysiga belysning

Hösten är på intågande, även om skåningar och andra boende i södra Sverige har vissa tvivel på det, med årets eviga (?) sommar. Om det inte blir kallare blir det i alla fall mörkare. Med mörkret kommer myset när vi gräddar äppelpajerna i ugnen, vispar till vaniljvispen och tänder vacker belysning.

Nya lamporna har rolig och kreativ design

I höst ser vi innovativa och kreativa lampor. I år tittar vi uppåt av flera anledningar och taklamporna har fått ett nytt uppsving. Jämför med 00-talets början när alla lampor skulle byggas in i taket och knappt synas. Idag vill vi verkligen se lamporna. Och det är inte vilka lampor som helst. Vi ser allt från ballonglampor, lampor som ser ut som ett ballongstånd. Stilrena golvlampor i svart material, vi ser belysning som påminner om pärlor. Däremot är det ute med nakna glödlampor (hur kul är det?).

Låt elektriker göra sitt jobb

Du vet väl att allt som handlar om att flytta lampor, flytta uttag och som inte gäller själva sladden, måste man låta en elektriker göra? Drar du sladd, från uttag till en ny krok i taket, är det ingen fara med. Däremot om du vill flytta själva lamputtaget, eller något annat uttag, måste det till en utbildad elektriker som gör det åt dig.

Många tror att det är okej att flytta uttag själva och tycker att det är enkelt att vara sin egen elektriker, men det är till och med att leka med elden. Vi har vant oss vid att det mesta hemma ska man kunna göra själv. Med alla ”gör-det-själv-program” på TV, har vi lurats att tro att det går att göra det mesta själva hemma. Det stämmer ju inte.

Vi kan inte göra allt själva, inte mer än städa själva. Vi luras att tro att det är lätt att måla och tapetsera själva. Det kanske ser snyggt ut under det första året, men sedan börjar alla skarvar synas, och det som vi försökt dölja med målarfärgen och tapeten syns efter några månader. Så inser man för sent, att det borde ha varit en professionell målare eller tapetserare som hade utfört det.

Elektriker i Uppsala

Bor man i Uppsala kan man alltid anlita elektriker som kommer och utför elektriker-tjänster som man önskar. Här måste vi nämna några riktigt intressanta designers som Pholc, Tom Dixon, Flos, Kvist, Gino Sarfatti och Verner Panton. Läs mer om elektriker i Uppsala som du kan anlita på: http://www.elektrikeruppsala.nu.