En smakfull fiskbensparkett håller i alla lägen

Hur stor betydelse för inredningen har egentligen golvet och spelar det någon roll vilket typ av golv man har? Vi skulle säga att man redan genom att behöva ställa den frågan visar på en okunskap. Faktum är att golvet har en enorm betydelse för hur man upplever ett rum. Vi skulle säga att det inte spelar någon roll hus exklusiva möbler du har, hur smakfullt du placerat dessa eller hur mycket pengar du lagt på övriga material – håller golvet ett sämre skick så får du ingen belöning för din ansträngning eller för dina investeringar. Ett snyggt golv däremot – det kan förvandla även ett rum med lite mindre exklusiva möbler till en väldigt inbjudande och snygg plats.

Det är egentligen logiskt sett till att ett golv tar upp hela rummets yta. Ibland ser man inte skogen för alla träden. Upplever du att exempelvis ditt vardagsrum i Stockholm känns kallt, mörkt och saknar pricken över i:et så är det inte omöjligt att golvet har en stor del i detta. om så är fallet: kontakta en golvläggare och överväg en riktig klassiker i form av en fiskbensparkett.

Rätt golvläggare krävs för läggningen

Fiskbensparketten är en riktig klassiker som förr var exkluderade till de mer exklusiva våningarna – gärna på Östermalm – och där de låg i salongerna. Det handlar om en parkett som ger det där extra; en känsla av lyx och en klassisk elegans som rinner över på all annan inredning. Där den förr var för den lite mer bemedlade klassen så är den idag tillgänglig för alla. Fiskbensparkett finns i olika träslag och har således också väldigt varierande priser – något som emellertid inte behöver betyda att den ena är sämre än den andra. För att förstå detta så måste man peka på att det är mönstret i sig – och inte träslaget – som enligt oss skapar den lyxiga känslan.

Vi ska direkt säga att det inte är ett enkelt golv att lägga – inte ens för en utbildad golvläggare. Stavarna som används måste ligga i exakt förhållande till varandra och not och spont måste passa in i varandra; samtidigt så kommer stavarna i fråga i både vänster- och höger. Helt lätt är det inte och man har inte heller den mån att misslyckas som vid exempelvis ett klickgolv. Även om en fiskbensparkett har varierande priser så är det fortfarande ett förhållandevis dyrt golv som inte går att, så att säga, spilla bort.

Vi nämnde att en golvläggare bör anlitas och vi sa även att en sådan kan komma att stöta på patrull vid läggning. Vikten av rätt golvläggare ska därför inte underskattas och här är nyckelordet erfarenhet. Se till att den golvläggare i Stockholm som du anlitar kan visa upp tidigare arbeten av läggning av en fiskbensparkett och kontakta gärna de kunder där golvet i fråga blivit lagt.

Det ger dig en bättre bild av kvaliteten du kan förvänta dig. Hittar du rätt golvläggare så kommer du att få ett golv som ger hela rummet den där wow-känslan som man vill skänka både sig själv och sina gäster. En känsla av en paradvåning på Strandvägen – även om det handlar om en lägenhet i en av alla de förorter som finns i Stockholm.