När du vill ha arkitektritat hus

En arkitekt är expert på olika slags byggmaterial. De vet hur de ska hanteras och på vilka sätt som de bäst kommer till sin nytta och blir bäst tillvarataget. Om du önskar dig ett hus som är garanterat unikt och som är anpassat enbart för dig och din familj, så kan du få ett arkitektritat hus. En arkitekt kan ta hänsyn till hur omgivningen ser ut, där huset kommer att stå. Har du önskemål om till exempel utsikt, användning och liknande kan en arkitekt komma med lösningar som passar dig.

Bygg villan i lösvirke

Det absolut lättaste sättet att få en unik villa är att bygga det som ett lösvirkeshus. På det sättet får du vara med och bestämma medan huset byggs. Ett lösvirkeshus, skiljer sig åt från ett modulhus på så sätt att modulhuset kommer i värdiga väggar, trappor, dörrar och fönster. Sedan byggs de olika delarna ihop till ett hus. Bygger man däremot ett hus kan man som villaägare vara med och bestämma antal fönster, storleken på dörrar, val av material och andra viktiga saker.

Sedan finns det möjligheter till både och

En del byggfirmor ger dig möjligheten till att vara med och bestämma över din blivande villa, som säljs som modulhus. Det innebär att man som villaägare får vara med och bestämma hur stora fönster är, storleken på huset, taket, och hur många plan man vill ha, materialet på fasad och tak. Många hus kan varieras i det oändliga, även om de påminner om varandra.

Lösvirkeshus ger stora möjligheter påverka bygget

Bygger man sin villa i lösvirke, kan man till och med bidra till en miljövänlig utveckling genom att återanvända material som kommer från andra hus. Man måste  inte alltid använda nytt byggmaterial. Särskilt när det kommer till material som stenmaterial, tegel och betong, som egentligen aldrig slits ut. Är man noggrann när man river ut gamla hus, kan man riva på ett hänsynsfullt sätt och som sparar på materialet. Ett lösvirkeshus kan du som villaägare gå in och bestämma utformningen av på ett helt annat sätt än om man beställer ett färdigritat hus. Visserligen går det snabbare att bygga ett färdigritat modulhus, men allt måste inte gå snabbt. Det gäller ju ett hus som ska hålla för många år framåt. Då är det viktigt att inte stressa fram det bygget. Så är du på jakt efter en arkitekt som kan rita sitt hus i Stockholm ska du läsa mer på: http://www.arkitektkontorstockholm.se.