Markiser Lidingö – vanliga frågor

Funderar du på att skaffa persienner till din villa på Lidingö? Det är ett bra val, men längs vägen finns också ganska många fallgropar som du måste undvika. Att köpa persienner på Lidingö är inte som att köpa nya gardiner, kläder eller skor: du måste göra jobbet och du kan inte förlita dig på turen.

Med rätt persienner så kommer du att få en villa som ser modern, lyxig och hemtrevlig ut – och som gör det i flera, flera år framåt i tiden. Fel val av persienner kommer att kosta dig en massa pengar – och mycket besvär.

Vi tänkte här gå igenom några vanliga frågor gällande persienner och genom att svara på dessa också ge dig den information du behöver för att hitta rätt.

Fråga: Vilka persienner på Lidingö passar mig?

Det finns en uppsjö av modeller, storlekar, färger och material inom persienner. Det är frågor som du måste hitta svar på. Men, det finns även andra frågor som är viktiga. Hur mäter man, hur ska persiennerna monteras – i reglar eller exempelvis i takstolarna? – och i vilken höjd ska de sitta? Man bör även se till exempelvis avstånd till grannen och till närliggande cykelbanor innan man bestämmer sig.

Rådet? Ta hjälp. En leverantör av persienner på Lidingö har den kunskap som krävs för att du ska göra ett bättre val. Det är värt att betala lite extra för exempelvis ett hembesök och en mer professionell genomgång av dina unika förutsättningar. Ett felval av persienner kan bli enormt kostsamt. Visste du att den vanligaste konflikten gällande persienner hos ARN handlar om att kunden mätt fel? Man mäter bara tyget – detta medan leverantörerna räknar hela markisen i sina mått. Sådant måste man veta innan man beställer, och det är en av fördelarna med att ta hjälp.

Fråga: Krävs ett bygglov för att montera persienner på Lidingö?

Normalt sett så behöver du inget bygglov för att, som privatperson, montera persienner på din villa. Men, det kan finnas undantag. Bor du i exempelvis en BRF så bör du alltid kolla stadgarna om vad som gäller. Skulle exempelvis samtliga medlemmar vilja montera persienner så kan detta komma att kräva ett bygglov från Byggnadsnämnden.

Ser man till företag och persienner så kan monteringen definitivt kräva ett bygglov och i synnerhet om man vill ha reklam på duken – då kan markisen komma att räknas som en skylt. Oavsett vilket – etablera en kontakt med Byggnadsnämnden innan du går vidare med monteringen.

Ska jag montera persienner på Lidingö själv?

Du kan göra det, men rådet är att du tar hjälp. Hållbarheten och säkerheten är viktig och ett misstag kan innebära att dina persienner tappar i båda dessa frågor. Väljer du professionell hjälp – exempelvis via din leverantör – så garanteras du ett professionellt jobb och du ges dessutom en garanti på detta. Går någonting sönder så sker en reparation och en åtgärd utan kostnad.