Färg som förvandlar ditt hem

Att ge ditt hem en makeover behöver inte vara dyrt eller komplicerat. Genom att helt enkelt byta färg på ytskikten kan du förvandla rummet från tråkigt till mysigt eller från livlöst till uppiggande. Färgläran säger att olika färger kan påverka våra känslor på olika sätt. Därför är det viktigt att välja rätt färg för det rumsändamål du har tänkt dig.

Mångsidiga tekniker för att applicera färg


Som professionell målare i Älvsjö har man en mängd olika tekniker inom måleriet till förfogande. Det finns mer än bara roller och penslar att använda sig av. Med en enfärgad yta kan man experimentera med olika tekniker för att skapa textur och liv på ytan.

Skapa livliga effekter med olika tekniker


Ett exempel är att stänka färg i olika nyanser över ytan. Det ger ett livligt och prickigt resultat. Genom att använda en borste och kvastmåla ytor kan man skapa ett resultat som liknar putsade fasader. Med hjälp av en trasa eller en svamp kan man få en textur på väggen för att uppnå ett mer livligt resultat. Vill man ha ännu mer textur på ytan kan man skapa ett putsat resultat.

Favoritfärger skiftar över tid


Favoritfärger i klädsel och inredning kan skifta mycket under en livstid eller mellan årstider. På sommaren väljer många en ljusare färgpalett, medan man på hösten vill ha en murrigare och varmare färgskala. På vintern vill man ofta ha mörka och röda toner medan grönt och gult passar perfekt under våren. Detta är en reflexion av naturen och det man ser utomhus, som man tar med sig in i sitt hem.