Effektiv och snygg butiksinredning

När man skall planera sin butik är det mycket att tänka på. Olika typer av butiker kräver olika typer av tänk och exponering. Vi ger några generella tips på hur du skapar en säljande och snygg butik.

Hälsa kunderna välkomna

Det första du behöver tänka på är att få kunder nyfikna och intresserade av att gå in i butiken. En tydlig entrématta som visar företagets logga och ger en känsla av vad ni har för butik hjälper till att suga in människor i butiken. Köp eller hyr entrémattor i Stockholm. EN bra entrématta hjälper även till att hindra grus från att komma in i butiken. Tänk även igenom skyltningen noggrant och variera den ofta så att även de som passerar regelbundet skall rikta uppmärksamheten mot butiken när de går förbi.

Välplacerad exponering

En affär eller butik skall läggas så att kassan och utgången är till vänster om ingången. Så gör man för att väggarna, där den mesta av butikens försäljnings föremål finns, skall kunna nås med högerhanden. De flesta av världens befolkning är som bekant högerhänt. I mitten kan du ha bord och korgar där varorna ligger. Tänk på att exponera varorna på sätt så att de syns bra, detta kan variera mellan olika varor. Generellt skall ofta stora varor hängas medan mindre varor gör sig bättre flera stycken i en korg.

En välplanerad kassa

Väl framme vid kassan är det bra om det finns små plockvaror som de flesta behöver hemma. Ett tips är enkla förbrukningsvaror som inte kostar så som mycket exempelvis batterier, strumpor eller tuggummi.

Undvik långa köer då detta kan få kunder att tröttna och gå därifrån. Se till att alltid ha tillräckligt med personal som kan ta betalt av dina kunder. Att installera två stycken kassor är bra för att undvika kaos vid jul eller under realisation. Det är också en bra försäkring ifall en av kassorna skulle gå sönder.