Då kan det passa att göra golvslipningen själv

Många väljer att anlita hjälp med sin golvslipning, medan andra väljer att göra jobbet på egen hand. I en del fall kan man rekommendera en person att göra slipningen själv, medan det i andra fall kanske inte är särskilt lämpligt. I den här texten talar vi om vilka förutsättningar man bör ha om man vill göra sin golvslipning på egen hand.

Om du är händig

Det stämmer att man nödvändigtvis inte bör vara mer händig än genomsnittet för att göra en god golvslipning – men generellt är händighet något som hjälper. Det gäller att man har en viss känsla för slipningen, samtidigt som man visserligen ska vara duktig på att arbeta systematiskt och med stor noggrannhet. Är man händig kommer det bli enklare att sköta maskinen, att dra upp ev. spikar och på andra sätt förbereda utrymmet för golvslipning.

Om du har tid

Om du ska slipa stora ytor i huset kommer det troligtvis att ta en hel del tid. Ska du bara göra ett mindre rum kan du räkna med att det minst tar två heldagar inklusive städning och arbetet med att flytta möbler. Om du jobbar heltid och har familj exempelvis, kan det ta ännu längre tid än så. Man får helt enkelt räkna med att frisätta ett par dagar. Om man inte har möjlighet att göra det, passar det kanske bättre att anlita en firma för jobbet.

Du har ett bra tjänsteutbud i närheten

Bor du i en lite större stad, säg Uppsala eller Stockholm till exempel (även om Uppsala är mindre), är chanserna goda satt det finns bra uthyrningsföretag i närheten. Att ha många aktörer omkring sig kommer givetvis med flera fördelar.

För det första har du möjligheten att jämföra priser. Vad det kostar att hyra en golvslipmaskin kan skilja sig åt rätt rejält. Behöver du åka väldigt långt för att hitta flera aktörer som hyr ut dessa maskiner, kanske det inte är värt mödan eller tiden. Om du däremot har många aktörer nära dig är det en enkel sak att göra.

För det andra har du möjligheter att jämföra det allmänna bemötandet. Troligtvis vill du gynna ett bolag som bemöter dig på ett bra sätt, som ger dig bra service och som är noga med produkterna.

Att hitta firmor är enkelt

Tycker du att ovan inte riktigt stämmer överens på dig? Att hitta en firma som kan hjälpa dig med din golvslipning är enkelt. En enkel sökning på nätet i still med ”golvslipning Uppsala” (byt ut Uppsala mot din ort, givetvis) bör ge dig flera relevanta resultat. Tänk på att inte bara ta första bästa – utan titta närmare på dem och se vad de har för omdömen och recensioner. Innan du bestämmer dig för att anlita någon är det bra att ta in flera offerter och jämföra dem. Glöm inte att också be om referenser.

Lycka till!